Koncepcja budynku biurowego - Zabierzów

Inpost - ZabierzówINWESTYCJA: Koncepcja budynku biurowego w Zabierzowie
LOKALIZACJA: Zabierzów, ul. Krakowska
INWESTOR: InPost
AUTORZY: Jarosław Wilk
WSPÓŁPRACA: Magdalena Zabieglińska-Jabłonka, Mikołaj Przewłocki

 

 

POWIERZCHNIE

ZABUDOWY: 1058,5m²
UŻYTKOWA: 4375,9m²

KUBATURA: 8134 m³
KALENDARIUM

0PROJEKT: 2012
REALIZACJA: 

Założeniem projektowym było przedstawienie uniwersalnego rozwiązania powierzchni biurowych, możliwych do wykorzystania w różnych układach przestrzennych.

Projektowany budynek posiada 2 kondygnacje nadziemne, antresolę oraz garaż podziemny. Przed budynkiem znajduje się parking na 31 miejsc postojowych.

Budynek składa się z trzech tożsamych brył, przykrytych dachem dwuspadowym, zwróconym otwarciem kalenicy w stronę głównej ulicy.
Centralna część budynku jest cofnięta, tworząc reprezentacyjny dziedziniec wejściowy.


 Koncepcja budynku - InPost - Zabierzów  Koncepcja budynku - InPost - Zabierzów